УКРАЇНА І КИТАЙ - ОБЛИЧЧЯМ ОДИН ДО ОДНОГО

Обладнання для м'ясопереробної промисловості

Сучасне промислове машинобудування Китаю зробило крок далеко вперед за показниками якості та функціональності. При порівняльній оцінці сукупної ціни, китайське обладнання і раніше було «поза конкуренцією». Компанії, які оснащують м'ясопереробні підприємства машинами Shijiazhuang Helper Food Machinery Co., Ltd. (Китай), підкреслюють головну заслугу техніки - оптимальне співвідношення «ціна / якість».

Стереотип - перешкода бізнесу

У перехідний період формування нових економічних відносин ринки країн пострадянського простору наповнили низькоякісні товари. Більшість таких товарів нелегально ввозилися з Китаю. Процвітав «чорний» ринок контрабандної продукції, формуючи у споживачів негативне ставлення до товарів з ярликом «Made in China», як до продукції низькоякісної якості. Час минав, формувалися національні ринки, реформувалася економіка Китаю. Сьогодні багато товарів під світовими брендами зроблені в Китаї. Цими товарами користуються споживачі у всьому світі, включаючи ринки розвинених країн. Випускають їх фабрики, які сертифіковані по ISO, оснащені сучасним обладнанням і мають кваліфікований персонал.




Виникло поняття «товари промислового Китаю» на противагу вже сформованому раніше негативному стереотипу.

Походження таких товарів можна простежити та переконатися в їх доведеної, сертифікованої якості та сервісних гарантіях. Однак споживчий стереотип дуже живучий, тому що базується на людських переконаннях, які відрізняються відсталістю і високим опором до змін. Подібна відсталість є перешкодою для бізнес-діяльності, оскільки часто від фінансово вигідних рішень компанії відмовляються не по обґрунтованім об'єктивним причинам, а тільки на підставі суб'єктивних, особистих стереотипів. Поміняти такі переконання можна тільки шляхом досвіду - упевнитися в оптимальності китайського обладнання на практиці. Спираючись на аналіз завдань і можливостей власного виробництва і збуту продукції, керуючись принципом доцільності, можна зробити правильні вкладення в устаткування. Також при виборі виробничого обладнання важливо враховувати ризики, що лежать в площині зовнішньоринкових факторів, наприклад, політичні, соціальні, економічні та інші. Тому, далеко не завжди при оснащенні м'ясопереробного виробництва доцільні вкладення в дороге устаткування. У ряді випадків поставлені завдання повною мірою та успішно вирішує обладнання китайської компанії Helper. Назріла необхідність відмовитися від стереотипів і повернутися обличчям до рішень, які позитивно впливають на розвиток бізнесу.

Досвід, знання, можливості

Компанія Helper заснована в 1986 р., спеціалізується на розробці та виробництві устаткування для м'ясопереробної промисловості, а також на обладнанні для виробництва виробів з тіста для виготовлення напівфабрикатів, наприклад, вареників, пельменів та іншої продукції, хлібобулочних та кондитерських виробів. За більш ніж 30 років роботи компанія Helper зайняла провідні позиції на внутрішньому ринку і ринках азійських країн. Також сьогодні клієнти компанії - це виробництва з Росії, Німеччини, Казахстану, Великобританії.




Високу якість обладнання Helper підтверджують галузеві нагороди. Виробництво сертифіковане на відповідність міжнародного стандарту менеджменту якості ISO 9001-2008 і має сертифікати відповідності вимогам Директив ЄС. Постійні інновації компанії мають ряд патентів національного рівня.

Асортимент обладнання Helper для всіх процесів перероблювання м'яса відрізняється широтою і глибиною. При виготовленні машин, включаючи комп'ютеризовану техніку, використовуються комплектуючі від світових лідерів свого технічного сегмента. «Тому обладнання Helper має доведені високі показники якісних і функціональних характеристик, при цьому залишаючись в рази дешевше аналогів європейського виробництва. Оптимальне співвідношення ціна / якість робить промислові технологічні машини цього китайського виробника потрібним продуктом серед замовників процесингового обладнання для м'ясопереробної галузі, - підкреслюють фахівці компанії «МИГ Україна». 

Сьогодні наша компанія офіційно представляє обладнання Helper в Україні. «МИГ Україна» вже понад 12 років надає своїм клієнтам технічну, сервісну і консультаційну підтримку. Свій досвід роботи та знання українського ринку ми застосовуємо у співпраці з Helper. Наші фахівці допоможуть підібрати парк необхідного обладнання, проконтролюють дотримання термінів його постачання, здійснять пусконалагоджувальні роботи та нададуть ряд необхідних сервісних послуг в гарантійний та післягарантійний періоди. Як і наш китайський партнер, ми дбаємо про своїх клієнтів, надаючи їм підтримку і допомогу при виборі обладнання, яке з максимальною ефективністю виконує їх завдання і заощаджує вкладення ».

У ряді випадків при оснащенні м'ясопереробних підприємств доцільні вкладення в обладнання китайського виробництва.

Ольга Бут


Наталія Савельєва.

Експерт у сфері обладнання для харчової й хімічної промисловості та імпорту з Китаю.

Керівник торгівельної компанії «Хелпер Україна».


УКРАЇНА І КИТАЙ - ОБЛИЧЧЯМ ОДИН ДО ОДНОГО
Читайте також