Експерти в підвищенні цінності продукту

Рішення для пекарної галузі від компанії Helper

Інноваційні рішення від компанії Vaessen-Schoemaker Компанія Vaessen-Schoemaker, заснованої в Нідерландах ще в 1946 р., яка  сьогодні є експертом в області функціональних інгредієнтів. Багаторічний досвід, знання і розвиток технологій привели до створення багатьох успішних і ефективних концептів, які значно збільшують ринкову вартість вегетаріанських і веганських продуктів, червоного м’яса, м’яса птиці, а також продуктів рибної та хлібопекарської промисловості. В Україні VaessenSchoemaker представляє компанія «Міт Ідеал Груп».

М’ясні концепти

Vaessen-Schoemaker пропонує широкий спектр функціональних рішень для ін’єктування і тамблирування в галузі перероблювання червоного м’яса і м’яса птиці, як для свіжих, так і для готових м’ясних продуктів.

Так, в асортименті підприємства є безфосфатні (Alomine) і фосфатні (Hamine) концепції виробництва м’ясної продукції, концепції з «чистою етикеткою» (Natuvas), для продовження термінів придатності (Vascan), а також концепції по сухих маринадах (VascoTaste).

«Крім того, ми пропонуємо добавки для приготування курятини за технологією Sous Vide. Завдяки застосуванню нашої концепції для приготування м’яса за цією технологією м’ясо легко відділяється від кісток і значно зменшується час приготування », – розповідає директор з продажів у Східній Європі компанії Vaessen-Schoemaker Дмитро Савельєв.

Рибні концепти

Для індустрії перероблювання риби та морепродуктів також розроблені концепції з «чистою етикеткою» і для продовження термінів придатності. Крім того, для даної галузі VaessenSchoemaker пропонує рішення для замочування та ін’єктування (Pescamine), концепції по маринадах і для готового блюда.

Відзначимо, що фахівцям компанії вдалося розв’язати таку важливу проблему, як зростання лістерії в рибі, для чого був створений спеціальний препарат. В Україні експерименти з даною розробкою вже проводилися. В результаті в продукції замовника наявність лістерії зменшилася в лабораторних умовах від 1000 колоній до 100, тобто в 10 разів.

Так само в асортименті Vaessen-Schoemaker є ензими, які повністю вбивають лістерію і не залишаються в продукті. «При експорті риби в країни Європи зміст лістерії має бути рівним 0 не на прилавку магазинів, а ще при перетині кордонів», – пояснює Дмитро Савельєв.

Зараз Vaessen-Schoemaker також експериментує з продуктами, які умовно можна назвати «м’ясо без м’яса» і «риба без риби», тобто, замінниками м’яса і риби для вегетаріанців і веганів.

Хлібопекарські концепти

З 2012 р. компанія Vaessen-Schoemaker починає працювати в напрямку розробки рішень для пекарської галузі, які отримали загальну назву The Bakery Squad. Особливе визнання у  хлібопекарської сфери отримали концепції VascoFill (термостабільні начинки), NexGenDo (заміщення дріжджів) та VascoColour (заміщення яєць для кольору і блиску).

Дмитро Савельєв відзначає: «Основним нашим напрямком є начинки. Але ми пропонуємо не готову начинку, а порошок, що забезпечує термостабільність, тобто, базу для начинки, яку технологи можуть допрацьовувати на виробництві на свій розсуд. Однак хочу підкреслити, що дане рішення підходить не тільки для начинок, його можна додавати в будь-який продукт, що вимагає термостабільности».

Вся справа – в інноваціях!

Компанія Vaessen-Schoemaker не просто вирішує певні завдання, вона здатна створити концепцію нового продукту.

«Виробникам круасанів, наприклад, можемо запропонувати технологію виготовлення без вистоювання тіста і дефростації. Або зробити круасан, який після заморозки буде пласким, що дозволить економити на логістиці завдяки компактності укладання продукції. Подібні інноваційні концепти є головною особливістю нашої компанії», – говорить Дмитро Савельєв.

Vaessen-Schoemaker має велику лабораторію і навіть власну кухню, тому може не тільки розробити те чи інше рішення, але і приготувати продукцію з його застосуванням і запросити клієнта на дегустацію. А вже потім приїхати на виробництво замовника, щоб адаптувати препарат під конкретні умови. Адже співробітники компанії – це команда професіоналів, які дають гарантований стабільний результат на довгий час, щоб з кожною партією клієнт отримував однаково якісний продукт високого рівня.

Наталія Савельєва.

Експерт у сфері обладнання для харчової й хімічної промисловості та імпорту з Китаю.

Керівник торгівельної компанії «Хелпер Україна».

Читайте також
28.02.2024

Рішення для пекарної галузі від компанії Helper Helper – одна з перших компаній в Китаї, яка спеціалізується на виробництві устаткування…