НОВИЙ СТАРТ І РОЗШИРЕННЯ МОЖЛИВОСТЕЙ

Лінія виробництва вологих кормів для тварин

Виробництво вологих кормів для домашніх тварин - перспективний сегмент сектора м'ясоперероблювання. Виробничі лінії компанії Helper - це прекрасна можливість організувати як основний, так і супутній бізнес. Якісне і доступне за ціною обладнання дозволяє з максимальною економією інвестицій увійти в ринок з новою пропозицією.

Ринковий аналіз

Постійні інновації для ринку продуктів перероблювання м'яса - це неухильна політика компанії Helper. Компанія активно вивчає всі перспективні напрямки розвитку ринку і пропонує нові технічні та технологічні рішення власникам брендів. Ці рішення спрямовані на підвищення ефективності бізнесу клієнтів. Так, проаналізувавши та оцінивши динаміку розвитку ринку кормів для домашніх тварин, компанія Helper розробила промислові лінії по перероблюванню м'яса і субпродуктів. Високоякісне виконання ліній і цінова доступність - це переваги для клієнтів, які націлені на старт нового бізнесу або прагнуть розширити можливості вже наявних м'ясопереробних потужностей.

Обсяг європейського ринку кормів для домашніх тварин стає дедалі більше. Так минулого року продажі кормів в країнах Європи склали $ 25,6 млрд. За прогнозами в найближчі п'ять років ринок повинен зберегти середньорічні темпи зростання на рівні 4,8%. Основна тенденція, яка підтримує позитивні темпи зростання ринку, - гуманізація домашніх тварин, тобто все більше включення вихованців у різні аспекти щоденних життєвих подій людей.

Зачіпає ця тенденція і питання харчування домашніх тварин, які все активніше переходять у сферу комерції.
Так власники собак і кішок все більше віддають перевагу кормам, виробленим промисловим способом. Якщо раніше багато власників годували своїх вихованців залишками зі свого столу, то сьогодні вони усвідомлюють, що домашніх тварин необхідно годувати різноманітно. Тому збільшується частка продажів, зокрема, вологих кормів в порціонному гнучкому пакуванні. Такі корми є збалансованим харчуванням для домашніх тварин, причому зручні порції дозволяють дотримуватися оптимального режиму харчування.

Ця тенденція є драйвером і українського ринку кормів для домашніх тварин, обсяг якого в натуральному вираженні становить близько 65 тис. т, а в фінансовому - близько $ 225 млн. Звичайно, споживання промислових кормів для домашніх тварин в Україні залишається низьким у порівнянні з країнами Європи, наприклад, споживання в Німеччині та Франції перевищує $ 3 млрд. Але перспективи у вітчизняного ринку дуже хороші, що відкриває можливості для вітчизняних компаній сектора м'ясоперероблювання вийти до кінцевих покупців з цікавою пропозицією. В першу чергу - це цінова пропозиція. Особливо це актуально для кормів середньовисокого і преміального цінових сегментів, в яких українські виробники можуть скласти конкуренцію транснаціональним брендам. Характерно, що в кризові періоди в Україні продажі кормів для кішок і собак в середньому збільшуються на 15%, при цьому великий попит мають вологі м'ясні корми.

Виробництво кормів як бізнес

Налагодити виробництво вологих кормів для домашніх тварин можна як додатковий бізнес на базі м'ясопереробних підприємств повного циклу, які мають свої тваринницькі або птахівницькі господарства і стикаються з необхідністю утилізації відходів механічної обвалки або субпродуктів. Також, оснастивши виробництво якісним і доступним за ціною обладнанням компанії Helper, можна налагодити випуск вологих кормів із замороженої сировини в регіонах, віддалених від баз сировини.


У будь-якому випадку виробничі лінії компанії Helper - це:

  • невеликі інвестиції,
  • якість і безпека відповідно до нормативних вимог,
  • тривалі терміни експлуатації,
  • простота управління,
  • компактність і енерго-економічність,
  • варіанти комплектації, продуктивності та рівня автоматизації.

Рішення «під ключ»

З початку заснування в 1986 році компанія Helper завжди прагнула пропонувати своїм клієнтам у м'ясопереробній галузі можливість вирішення їх завдань «під ключ». Цей же принцип втілений в серії устаткування для виробництва вологих кормів для домашніх тварин. Лінію Helper складають машини для основних циклів виробництва вологих кормів: розбивання і перемелювання сировини - перемішування - емульсифікація - набивка і поділення - приготування на пару і нарізування - охолодження і пакування - стерилізація при високій температурі.

Одна з особливостей виробництва вологих кормів - перероблення різної за якістю м'ясної сировини та субпродуктів в порційні шматочки однакового розміру, консистенції та привабливого зовнішнього вигляду. Виробнича лінія Helper використовує метод гарячого перероблювання м'ясного білка.

Вона включає обладнання для: перероблювання замороженого м'яса та курячих «каркасів», змішування та емульсифікаціі, шприцювання, варки та охолодження, а також обладнання для пакування та стерилізації. Лінія забезпечує різноманітність продуктів, що виробляються з точки зору варіантів наповнення і використання упаковки.
Лінії виконуються з нержавіючої сталі марки AISI 304, що відповідає вимогам харчової безпеки. Великий асортимент додаткового обладнання дозволить укомплектувати лінію машинами під завдання конкретного виробництва. Наприклад, - обладнанням для контролю якості та безпеки. Швидкість роботи, продуктивність і рівень автоматизації лінії можуть бути адаптовані під індивідуальні вимоги замовників. Фахівці українського представництва компанії Helper нададуть консультаційну, технічну підтримку, і допоможуть підібрати лінії для виробництва вологих кормів в необхідної для замовника комплектації.

Лінії компанії Helper - це допомога для старту нового бізнесу і розширення можливостей чинного бізнесу з оптимальними інвестиціями в устаткування.

Наталія Савельєва.

Експерт у сфері обладнання для харчової й хімічної промисловості та імпорту з Китаю.

Керівник торгівельної компанії «Хелпер Україна».


НОВИЙ СТАРТ І РОЗШИРЕННЯ МОЖЛИВОСТЕЙ
Читайте також